CASCO

REFUGIO DE ANIMALES

WAT WIJ DOEN

Wij redden, verzorgen en vangen dieren op die zijn afgedankt, verwaarloosd, achtergelaten, mishandeld; Casco vangt dieren op die door de eigenaren om welke reden dan ook niet meer verzorgt kunnen worden. Bij ons zullen zij het beter krijgen dan waar ze zich op dat moment bevinden of waar ze in terecht zouden kunnen komen. Zij mogen, samen met soortgenoten zoveel mogelijk op een natuurlijke manier, tot het einde van hun leven bij ons blijven. 

Steun jij onze activiteiten?

Maak kennis met de kudde

Dit is onze kudde. De kudde staat in Spanje, nabij Rabos. Ze kunnen (afgerasterd) in de vrije natuur leven. 

Sjors

Een lief klein ezeltje van 4 die op een markt in Frankrijk  net voor de slacht is weggekocht. Sjors is een knuffelkont maar ook eigenwijs; een halster wil hij nog niet om.

Wallach

Een volbloed Holsteiner van 4 gefokt voor het springen. Toen hij een veulen was is hij met z'n super lange benen gestruikeld en in een kuil gevallen; zijn hals/rug wervels gebroken waardoor die blijvend mank is aan zijn achterbenen en natuurlijk niet meer kan springen. Hij mag bij ons heerlijk in de kudde zijn. 

Quatar

Een twintig jarige ruin die afscheid van zijn lieve baasje moest nemen omdat zij er niet meer voor kon zorgen. Twintig jaar alleen geweest maar nu baas van de kudde (<; 

Toto + Tintin

De tweeling Toto en Tinten; Twee nog tam te maken broers van 4 jaar oud die anders verwerkt zouden worden in worst. Nu genieten ze samen met Sjors van de vrije natuur!

Kai

Een echte beauceron van nog maar 2,5 jaar maar heeft al 3 asiels gezien en veel te veel baasjes. Ook al geopereerd aan zijn kniebanden en heup. Kan bij ons nu heerlijk zijn gang gaan en spelen met de ezels.

Hans

De initiatiefnemer van Casco wilde nu eens echt zelf wat voor dieren doen en terug naar de natuur, nadat hij succesvol Wawollie Kringloopwinkels en Restaurant VanPlanten heeft opgericht.

De Bouw

In 2022 heeft Hans Messie samen met Wawollie (bekend van de Kringloopwinkels) in Spanje een stuk grond gekocht. Op dit moment bouwen we letterlijk en figuurlijk aan een goed fundament voor de stichting om zo veel mogelijk dieren een goed bestaan te geven. Letterlijk gezien: De vergunningen zijn rond om de ruine op te bouwen! Hier komen stallen en opslag van voer en materiaal! Figuurlijk gezien staat de stichting ook nog in de steigers. We hopen half 2023 onze activiteiten onder te brengen bij de officiële stichting.